dinsdag 26 juni 2012

Scholen vallen in de prijzen!

Iedere school bruist van jong talent. Daarom deden we een oproep aan leerlingen en leerkrachten om tijdens de WAK te tonen wat ze in petto hebben. En dat deden ze! Verschillende scholen en klassen zonden activiteiten in, van kleuterscholen tot secundair onderwijs.

De activiteiten die tijdens de WAK plaatsvonden waren origineel, aantrekkelijk en divers. Veel kinderen en jongeren werden ondergedompeld in een leuk en kunstig bad. Proficiat aan alle meesters en juffen die hun schouders onder al deze mooie initiatieven zetten.

Maar Klassekunst is en blijft een wedstrijd, en een wedstrijd vraagt om winnaars.
De jury (samengesteld uit vertegenwoordigers van de sector amateurkunsten, leerkrachten en mensen van canon cultuurcel) kwam samen en bekeek alle activiteiten grondig. Er werden knopen doorgehakt en beslissingen genomen.

En hier zijn ze, de winaars van Klassekunst 2012:


De kleuters van de Groene Boomgaard in Hamme vielen in de prijzen met hun activiteiten 'kleuters zingen het WAK-lied' en 's COOL-made history'. Zij mogen gedurende één week een button-machine gebruiken, inclusief 100 button-onderdelen.




Het eerste en tweede leerjaar van de Vrije Basisschool Diksmuide deden ook mee met de WAK. Ze werkten een maand lang rond schilderkunst en maakten een eigen speelfilm. Hun activiteiten 'kunst in klas' en 'onze eigen speelfilm' worden beloond met een Nooit-doos.




In Lille werd een grote WAK-tentoonstelling en jeugdexpositie georganiseerd. Verschillende amateurkunstenaars gingen langs in de zesde leerjaren van verschillende Lilse basisscholen om er workshops te geven. Het resultaat van deze creatieve werkplaatsen werd getoond in de WAK-overzichtstentoonstelling. De cultuurdienst van Lille (die hier een trekkende rol vervulde) ontvangt de reeks Attakatamoeva, die ter beschikking zal worden gesteld van de verschillende basisscholen van Lille.

De Vrije Basisschool Sint-Carolus (Ruisbroek) viel in de prijzen met het project 'tussen kunst en kids', een artistiek traject, met maandelijkse kunstprikkels, workshops, atelierbezoeken, verschillende externe partners en als apotheose een openluchttentoonstelling in het park ‘Hof ter Zielbeek’. Sint-Carolus krijgt ook een Nooit-doos, om creatief mee aan de slag te gaan.

School Van Asbroeck uit Jette gingen aan de slag rond 'film'. Workshops (reclamefilmpjes, animatie, kortfilm...), verhalen schrijven, scenario uitwerken... alles kwam aan bod.  Eén verhaallijn resulteerde in de film "Een nieuw begin". Dit project werd beloond met het boek 'Is beter nog ver?'.


In het kader van het project 'Koffieklets Naaien en herstellen' gingen de leerlingen van 4de afdeling mode van het Sint-Godelieve-instituut in Kapelle-op-den-Bos op de koffie bij de  bewoners van het woonzorgcentrum Akapella... samen kletsen over zelfgemaakte kledingstukken, vroeger en nu. Dit project viel in de prijzen en werd beloond met de liedbundel 'Kuimba Wimbo'.

En last but not least vielen de leerlingen van BuSO - Sint-Idesbald uit Roeselare in de prijzen met hun project 'vlindertuin'. De vlinder was de spil van een artistiek traject waarrond men een jaar lang aan het werk ging met als hoogtepunt twee toonmomenten (tijdens de opendeurdag en tijdens een schoolconcert). Zij ontvangen de theatermap 'Selfmade'.



Dikke proficiat aan alle winnende scholen en klassen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten